Türkiye’de bir ilk Parkur içerisinde parkur deneyimi
Spor Etkinlikleri

Türkiye’de bir ilk Parkur içerisinde parkur deneyimi

broeditor, 24 Ocak 2022

Bro’event ve Adalar Kültür Derneği işbirliğiyle 2019 ve 2021 yıllarında gerçekleştirilen Büyükada Koşusu; Konumu, doğası ve büyülü güzellikleri ile koşucular tarafından yoğun talep gören bir organizasyon haline gelmiştir. 2019 yılında gündüz koşusu olarak gerçekleştirdiğimiz Büyükada Koşusu’nun 2.cisini 10 Temmuz 2021 tarihinde “Büyükada Gece Koşusu” olarak yaklaşık 1000 sporcunun katılımıyla gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Büyükada Koşusu’nda 5 Km, 10 Km ve Yarı Maraton kategorilerinde yarışan sporcular sadece birbirlerini geçmek ve parkuru en erken şekilde bitirmek amacıyla değil aynı zamanda Türkiye’de ilk defa uygulanan “Parkur içerisinde parkur” etabımız ile dayanıklılıklarını ve süratlerini ölçümleyebilme şansı bulmuşlardır.

Büyükada Gece Koşusu’nda Farklı bir konsept yaratma düşüncesi ile yola çıkmış olduğumuz “ Parkur içerisinde parkur” fikri sayesinde yarışın tüm parkurlarındaki son 1 kilometresinde sporcuları 200 metrelik Pürsu Eşsiz Parkuru karşıladı. Tüm parkurların ortak etabı olan bu özel etap Türkiye’de koşulan yarışlar içerisinde de bir ilk olma özelliği taşıyor. Tüm sporcular kategori gözetmeksizin 200 metreyi en hızlı koşmak için eşsiz bir deneyimi yaşadılar.

Büyükada Gece Koşusu’na katılan herkese teşekkür eder, yarış içindeki bu yarışı kazananlar tebrik ederiz.

Büyükada Tarihi
Büyükada M.Ö. 300 yıllara kadar derin izler taşımaktadır. Bir diğer adı Bizans döneminden kalma Prens Adalardan yüz ölçümü olarak en büyüğüdür. Büyükada’nın ilk gelişimi ve bir halk oluşumunun ilk tohumları 2. Abdülhamit Han tarafından gerçekleşmiştir. Devlet erkanında bulunan önemli şahsiyetleri burada ağırlamıştır. Yaşanılan harp dönemlerinde ise nüfus artışında ilerleme olmuştur.

Bizans, Arap ve Osmanlı himayesinde uzun yıllar yaşamış olan Büyükada, günümüzde hala eski hatıralarını korumuş ve yaşatmıştır. Büyükada da bulunan birçok yapıt koruma altına alınmıştır. Düzenli olarak restore edilmektedirler. Büyükada bugün yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olmuştur.